Agenten India verdacht van groepsverkrachting

Redactie

De politie in het noorden van India heeft drie personen aangehouden wegens de groepsverkrachting van en moord op twee tieners. Twee verdachten zijn agenten, liet de politie donderdag weten.

Inwoners van het dorp Katra, in de deelstaat Uttar Pradesh, zagen de lichamen van de twee slachtoffers, zussen van 14 en 15 jaar oud, woensdag in een mangoboom hangen. Uren eerder waren ze verdwenen. Ze hadden hun huis verlaten om in het veld hun gerief te doen, maar keerden niet terug. Uit autopsie bleek dat ze waren verkracht en gewurgd voor ze in de boom werden gehangen.

Woedende dorpsbewoners beschuldigden de politie van onverschilligheid en blokkeerden de snelweg in de buurt van het dorp. Daarop snelden functionarissen van het deelstaatbestuur naar het dorp om de lakens uit te delen. Drie verdachten werden gearresteerd en de politiechef van Katra werd uit zijn functie gezet, omdat hij niet optrad toen de familieleden van de meisjes hen als vermist kwamen opgeven.

India scherpte vorig jaar zijn wetgeving over verkrachting aan na een reeks groepsverkrachtingen en daaropvolgende grootschalige protesten. Uit aangiftecijfers blijkt dat iedere 22 minuten een verkrachting plaatsheeft in het land. Volgens activisten ligt dat aantal echter hoger, omdat veel slachtoffers geen aangifte zouden durven doen.