CoD: Advanced Warfare ontworpen voor sequel

Johan (JohanR91)

Call of Duty komt dit najaar met zijn nieuwste telg, Advanced Warfare. Gelukkig voor de fans staat al vast dat er nog een vervolg komt. De wereld en het plot zijn namelijk ontworpen met een vervolg in gedachten.

Call of Duty: Advanced Warfare speelt zich af in 2054, 29 jaar na Black Ops 2. Deze tijdsprong heeft de ontwikkelaar een aantal kopzorgen bezorgd. Voor Sledgehammer was het vooral de vraag hoever ze moesten gaan met de technologische ontwikkelingen. Sledgehammers mede-oprichter Condrey zegt het dan ook mooi: "Ik denk dat Call of Duty werkt omdat het realistisch en herkenbaar is. Dat is altijd een van de sterke punten van de franchise geweest."

Na veel gesprekken met, onder andere, Treyarch heeft Sledgehammer een goede stijl gevonden. "Je gaat geen traditionele robots zien. Hoewel ze er tegen die tijd misschien zijn zullen mensen automatisch aan sci-fi denken. Daar proberen we zoveel mogelijk van uit de buurt te blijven."

Uiteindelijk is Advanced Warfare geschreven met een ding in gedachten: de mogelijkheid tot een sequel. "Je moet goed nadenken zodat je het verhaal of de wereld niet verpest, anders kan er geen vervolg zijn. We zorgen ervoor dat een opvolger gemaakt kan worden." Kortom, we gaan sowieso meer horen over de wereld zoals deze in Advanced Warfare te zien zal zijn.

Call of Duty: Advanced Warfare staat gepland voor 4 november en komt uit voor pc, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 en Xbox One.