Vettel gelooft nog in wereldtitel

Peterselieman

Hoewel de Mercedessen van Nico Rosberg en Lewis Hamilton al een straatlengte voorstaan denkt regerend wereldkampioen Sebastian Vettel dat een verlenging van zijn titel nog altijd mogelijk is. De Duitser beseft echter ook dat het lastig zal worden voor zijn team Red Bull Racing.

Belangrijke troef voor Vettel zal de motorupgrade zijn die Renault voor de Grand Prix van Oostenrijk van 22 juni in de pijplijn heeft zitten. Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko is dit het resultaat van het werk dat zijn team samen met zusterteam Toro Rosso en Renault heeft verzet. Ook voegde hij eraan toe dat Red Bull dit seizoen niet op zal gaan geven.

Red Bull is na een beroerde winter vanwege betrouwbaarheidsproblemen inmiddels opgeklommen naar het tweede team op de grid, maar komt nog veel tekort op de Mercedessen, al was het verschil in de afgelopen Grand Prix van Monaco klein. Daarin werd Ricciardo derde, nipt achter Hamilton. Vettel viel uit door problemen met de turbo.

De Duitser gaf tegenover Autosport aan er voor dit jaar nog alle vertrouwen in te hebben. "Mathematisch gezien doen we nog gewoon mee om de titel. Want we hebben wel vooruitgang gemaakt, hetgeen bewijst dat ons werk loont. En ondanks dat het er niet naar uitziet dat we in de nabije toekomst de favorietenrol zullen opeisen, kan er van alles gebeuren over een raceafstand. We moeten gewoon hard werken om onze problemen op te lossen."