Hockeyster De Goede schiet Oranje langs Japan

Boris (borisz)

De Oranjevrouwen hebben zondagmiddag het oefenduel met Japan gewonnen. In het Kyocera Stadion werd Oranjes eerste WK-opponent nipt verslagen (1-0). Het duel werd afgewerkt in twee keer 25 minuten.

Nederland moest het stellen zonder Lidewij Welten en Roos Drost (laatstgenoemde kreeg zondagochtend een stick tegen haar hoofd). Het tweetal werd vervangen door Kitty van Male en Charlotte Vega, die Oranje al in de eerste minuut een strafcorner zag versieren. De inzet van Maartje Paumen werd echter door de Japanse goalie tegengehouden. Nog geen zestig tellen later zag Push Push Paumen ook haar tweede corner gekeerd worden door de Aziaten. Na een dot van een kans van Ellen Hoog, was het in de 24ste minuut dan eindelijk raak voor de gastvrouwen. Eva de Goede schoot raak uit de vierde corner. Japan kreeg een paar kansjes, onder meer drie corners, maar kwam niet tot scoren.

Na rust viel er weinig genieten voor het aanwezige publiek. Japan groef zich regelmatig in, waardoor Nederland moeite had om in de buurt te komen van het Japanse doel. Alleen Vega kwam dichtbij, maar haar hoge backhandslag leverde niets op. Dinsdag staat het laatste oefenduel voor de start van het WK op het programma. In het Kyocera Stadion spart Oranje met de Verenigde Staten.