Hockeyclub Pinoké stelt in Tilburg lijfsbehoud veilig

Boris (borisz)

Pinoké speelt ook volgend seizoen in de Hoofdklasse. De Steekneuzen stelden zondag lijfsbehoud veilig na een 3-0 zege in de derde en beslissende wedstrijd in en tegen Tilburg. Pinoké was vanaf het begin van het duel de bovenliggende partij.

Al in de eerste minuten kwam de Amsterdamse formatie al twee keer in de Tilburgse cirkel, maar dat liep met een sisser af. Een volgende aanval leverde de eerste strafcorner voor Pinoké op. Deze werd geneutraliseerd door Tilburg-keepster Lotte Kleijnen, die bij de tweede corner kansloos was op de inzet van Sierou Frankema.

Tilburg probeerde onder de druk van Pinoké te komen. De ploeg maakte het zichzelf lastig door in de opbouw veel foutjes te maken. Het team van coach Boaz Janssen bleef knokken en die vechtlust werd beloond met de eerste strafcorner. De corner werd matig uitgevoerd en leverde niets op.

Het doelpunt viel aan de andere kant. Pinoké sneed vijf minuten voor rust door de Tilburgse defensie waarna Frankema aflegde aan Schwarz die makkelijk de bal binnentikte voor de 0-2.

In de tweede helft kwam Tilburg fel uit de startblokken. Het leidde tot een open schietkans voor Lisa de Graaf. De jarige schoot echter tot haar eigen frustratie naast. Na een kwartier gooide Pinoké het duel definitief in het slot. Een strafcornervariatie leverde de 3-0 op voor de Steekneuzen. Tilburg probeerde daarna nog op het scorebord te komen. De ploeg kwam nog dichtbij, maar de twee cirkelpenetraties leverde niets op.