Fernandes zet Caterham te koop

Peterselieman

Tony Fernandes heeft de Caterham Group, waaronder het Formule 1-team, in de etalage gezet, zo meldt The Edge Malaysia. De Maleisiër die ook de voetbalclub Queens Park Rangers in bezit heeft, vraagt naar verluidt een bedrag van 350 miljoen pond voor het Britse merk.

Fernandes kwam met Lotus Racing, zoals Caterham eerst heette, in 2010 in de Formule 1. Tot dusver heeft het team nog geen enkel punt gescoord. De Maleisiër dreigde eerder dit jaar al de renstal in de verkoop te gooien als de resultaten niet zouden verbeteren. Dit jaar staat het team laatste in de constructeursstand, ondanks dat de nieuwe regels kansen boden om het gat met het middenveld te dichten. Daarnaast produceert Caterham onder meer straatauto's, waaronder de Caterham Seven, gebaseerd op de legendarische Lotus Seven.

Naast de Formule 1 heeft de baas van Air Asia meer kopzorgen. Zijn club QPR promoveerde gisteren naar de Premier League, maar heeft het ondertussen ook aan de stok met de Britse voetbalbond vanwege het breken van de regels van Financial Fair Play. De club hangt een boete van 50 miljoen pond boven het hoofd omdat het over het seizoen 2012/2013 een verlies van 65,4 miljoen pond leed, terwijl maar maximaal acht miljoen pond per seizoen toegestaan was.