Briatore: "Ecclestone had al moeten stoppen"

Peterselieman

Formule 1-baas Bernie Ecclestone had enkele jaren geleden al het stokje over moeten dragen aan een opvolger. Dit betoogt voormalig Benetton- en Renault-teambaas Flavio Briatore die er gelijk aan toevoegde zelf geen trek in de rol van de 83-jarige Brit te hebben.

Ecclestone is momenteel in een rechtszaak verwikkeld over de vermeende omkoping van voormalig bankier Gerhard Gribkowsky. De Brit verraste vrijdag de paddock door te zeggen dat hij zijn baan op zou zeggen als CVC Capital, de eigenaar van de sport, een opvolger voor hem weet te vinden.

Briatore ventileerde zijn mening tegenover Sky: "Er is een objectieve realiteit en dat is dat Bernie al 83 is. Het is jammer dat hij nu een proces aan de broek heeft, maar dat zou heel anders geweest zijn als hij nog maar twintig of dertig was. Ik heb medelijden met hem, maar als ik Ecclestone zou zijn geweest dan was ik vijf of zes jaar geleden al gestopt."

Briatore vindt verder dat de Formule 1 de verkeerde afslag heeft genomen. "Dit is niet de F1 die ik gewend was. Je houdt van spaghetti, maar je wordt ziek omdat je nu plots kaviaar moet eten. In mijn tijd waren de races gladiatorengevechten, maar nu rijden ze heel berekenend rond - brandstof en banden sparen en proberen geen straf op te lopen ... knoppen op het stuur net zoals bij een accordeon."

"We hadden inhaalacties van Senna en Prost, Villeneuve en Pirono, nu is het kunstmatig. De teams geven 350 miljoen dollar uit en sommigen zijn net zo snel als de GP2. Het is niet vreemd dat het publiek afhaakt. We hebben het lawaai weggehaald en nu komen ze met trompetten op de proppen? Het lijkt wel carnaval."