Hockeyheren Den Bosch houden zicht op lijfsbehoud

Boris (borisz)

Den Bosch mag blijven hopen op een 22e opeenvolgende seizoen in de Hoofdklasse. De Bosschenaren herpakten zich knap na de 4-0 oorwassing in het eerste playoffduel met Voordaan, woensdagavond. In eigen huis zegevierde de ploeg van coach Sjoerd Marijne met 3-0.

Den Bosch liet van meet af aan zien dat het doordrongen was van het besef dat het anders moest dan woensdag. Vol enthousiasme viel de thuisploeg aan, wat resulteerde in enkele goede kansen. Ondanks een kansverhouding van 7-0 gingen beide ploegen echter rusten met een brilstand op het scorebord.

Ruim tien minuten na rust brak Matthijs Brouwer dan eindelijk de ban. Met een prachtige uithaal zette de routinier, bezig aan zijn laatste weekend als tophockeyer, de 1-0 op het scorebord. Ruim tien minuten voor tijd schoot Austin Smith de thuisploeg via een benutte corner definitief in veilige haven, waarna Lucas Vila de eindstand bepaalde op 3-0.

Zondagmiddag 15.00 uur staan beide ploegen daarom wederom tegenover elkaar voor het beslissingsduel. Het beslissende duel heeft plaats in Groenekan.