Kohlschreiber tegen Karlovic in finale Düsseldorf

Boris (borisz)

Thuisfavoriet Philipp Kohlschreiber heeft zich geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi in Düsseldorf. De 30-jarige Duitser versloeg vrijdag Denis Istomin met 6-2, 4-6 en 6-4. Hij had de drie voorgaande ontmoetingen met de Oezbeek nog verloren. In de eindstrijd neemt hij het zaterdag op tegen Ivo Karlovic.

Het Kroatische servicekanon rekende via twee tiebreaks af met de Tsjech Jiri Vesely met 7-6 (6) en 7-6 (7). Het was voor de 20-jarige Vesely, de voormalig nummer één van de wereld bij de junioren, de eerste halve eindstrijd op het hoogste niveau.

Zowel Kohlschreiber als Karlovic jaagt zaterdag op zijn eerste succes van het jaar. Voor de 35-jarige Karlovic zou het de zesde toernooizege in zijn loopbaan zijn. De 30-jarige Kohlschreiber kan zijn vijfde titel veroveren.

De finale van het WTA-toernooi in Straatsburg gaat tussen Monica Puig uit Puerto Rico en de Spaanse Silvia Soler-Espinosa. Beide speelsters waren een Amerikaans talent de baas. Puig stuurde Madison Keys met 7-5 en 6-3 naar huis en Soler-Espinosa trok aan het langste eind tegen Christina McHale: 5-7, 7-6 (7) en 6-3.