Kritiek laat Maldonado koud

Peterselieman

De laatste tijd is er weer veel kritiek op de rijderskwaliteiten van Pastor Maldonado. De Venezolaan kan er naar eigen zeggen niet mee zitten en ook het dichtdraaien van de sponsorkraan en het mogelijke wegvallen van staatsbedrijf PDVSA als steunheer deert hem niet.

Maldonado liet dit weten aan de BBC: "Ik stoor me er niet aan. Ik ben het wel gewend dat er veel kritiek op me is en we leven bovendien in een vrije wereld waarin iedereen mag zeggen wat hij wil." Wel geeft hij toe soms iets te veel te willen en dat het daarna door omstandigheden fout gaat. "Ik heb fouten gemaakt en dat geef ik ook toe. Ik leer echter van mijn fouten en word er beter door. Dat is nu niet anders. Ik blijf mijn uiterste best doen om goed te presteren en beter te worden."

Eerder deze week werd bekend dat Venezuela de geldkraan voor de autosport dicht wil draaien en dat Maldonado's positie bij Lotus hierdoor in gevaar kan komen. Tegenover Autosport zegt hij van niets te weten. "Als er dat soort berichten de ronde doen in Venezuela, wordt dat altijd gelijk aan mij gekoppeld, maar de minister van sport heeft niets met het sponsorprogramma van PVDSA te maken en PDVSA heeft niets gezegd over het stoppen daarvan." Hij vertrouwt er dan ook op dat zijn persoonlijke sponsor hem trouw zal blijven.

Gevoel voor humor heeft Maldonado wel, want hij kon lachen om onderstaande tweet: