[RG] Haase begeleid door oude jeugdcoach

Peterselieman

Tennisser Robin Haase zal op Roland Garros begeleid gaan worden door een oude jeugdcoach van hem. De Nederlander zit zonder coach sinds hij in april zijn Spaanse begeleider Marcos Górriz de deur wees. In Parijs zal Jos Koemans de Hagenaar bij gaan staan.

Haase: "Hij heeft mij van mijn zesde tot mijn achttiende getraind en daarna hebben we altijd contact gehouden. We moeten kijken hoe het gaat. Als het bevalt, zou het best kunnen dat we verder gaan. Hij heeft alleen ook een gezin om rekening mee te houden, dus dat soort dingen moeten we allemaal nog bespreken. We werken hier en in Parijs samen, praten veel over mijn spel en het mentale gedeelte en zien wel hoe het verder gaat."

Koemans was ook al Haases begeleider in Nice waarin hij in de tweede ronde sneuvelde tegen de Rus Dmitry Tursunov die de Nederlander eerder dit jaar ook al eens klopte. Voor Roland Garros, waarin hij vorig jaar in de tweede ronde strandde, heeft de Hagenaar geen hoge verwachtingen. "Ik ben niet geplaatst of zo, dus ik kan tegen iedereen komen. Het is natuurlijk hopen op een goede loting. Verder is het een fantastisch toernooi waar ik altijd goed wil presteren. Maar ik staar me niet blind op de Grand Slams."

In Parijs zal Haase naast het enkelspel ook gaan dubbelen met de Duitser Andre Begemann met wie hij deze week in Nice al een duo vormt. Op Wimbledon zal de Nederlander Jesse Huta Galung zijn dubbelpartner zijn. Tussendoor staat het toernooi in Halle nog op het programma waar Haase met de nieuwbakken toptienspeler Kei Nishikori samen zal gaan spelen.