[PL Darts] Voorbeschouwing play-offs

Tom (Nappie-Oleon)

Na vijftien speelweken is het zover, de Premier League of Darts bereikt haar hoogtepunt. Michael van Gerwen, Phil Taylor, Raymond van Barneveld en Gary Anderson zullen onderling strijden om de felbegeerde piramide. Vanavond om half acht is het tijdstip, de O2-Arena te Londen de locatie.

De huidige kampioen, Michael van Gerwen, sloot de reguliere competitie als eerste af. Tegenstander Anderson begon de Premier league niet sterk, maar de laatste zeven wedstrijden verloor The Flying Scotsman niet meer. Hoewel Mighty Mike favoriet is voor de eindzege, lijkt Anderson niet erg onder de indruk. The Flying Scotsman heeft bovendien nog een appeltje te schillen met de jonge Brabander. Op het afgelopen WK verloor de viervoudig Pro Tour 2014 winnaar, na een 3-1 voorsprong, namelijk alsnog met 4-3 van de Nederlander.

"Michael is een geweldig talent maar hij zal me moeten verslaan," geeft de Schot aan. "Ik zal niet voor hem zwichten. Hij zal de partij van zijn leven moeten spelen, anders ligt hij eruit. Momenteel ben ik goed en vorm en donderdag ga ik gewoon mijn ding doen. Geen tactieken, gewoon darts. Hoge scores gooien en finishes benutten. Dat is het."

De tweede halve finale is de enige echte dartsklassieker: Van Barneveld versus Taylor. De Premier League begon dramatisch voor The Power. Ondanks zijn goede comeback had het volgens The Power beter gekund: "Ik ben niet helemaal tevreden over mijn vorm. Ik heb een paar keer gelijk gespeeld maar in feite had ik bij enkele de kans om te winnen. Maar dit is achter de rug. Ik heb mij goed voorbereid op de donderdag. Ik zal mijn beste spel moeten laten zien. Barney en ik hebben een geweldige geschiedenis. Zijn resultaten uit het verleden zeggen niets, dit is een nieuwe partij."

Na zes gemiste finales hoopt Van Barneveld zijn allereerste Premier League finale te bereiken. Zowel in Dublin als in Birmingham eindigde de Premier League duels in 6-6, waardoor Barney sinds 2008 nog steeds zonder overwinning staat. Statistieken zeggen gelukkig niet alles, met een goede focus en vorm kan Barney zeker voor een sensatie zorgen.

Vorig jaar onttroonde Michael van Gerwen in een spectaculaire finale Phil Taylor.

Vanaf 19:30 uur zijn de wedstrijden van de Premier League live te volgen op RTL7. Alle wedstrijden van de Premier League Darts 2014 zijn te volgen via de live stream van RTL7darts.nl.