Haas wil in 2015 op F1-grid staan

Peterselieman

Gene Haas wil in 2015 met een team op de Formule 1-grid staan, zo heeft zijn teambaas Gunther Steiner aan Auto Motor und Sport laten weten. Onlangs werd bekend dat er een twaalfde team aan het veld toegevoegd zou worden en dat het bid van Haas geaccepteerd is.

Haas is baas van Haas Automation dat machines bouwt en mede-eigenaar van het NASCAR-team Stewart-Haas Racing. In september zullen in Mooresville, North Carolina, de faciliteiten voor het Formule 1-team gereed zijn en ook in Engeland wil het team een basis opzetten. Er zal volgens journalist Michael Schmidt een staf van 200 mensen komen te werken.

Het chassis dat Haas volgend jaar wil gebruiken zal hoogstwaarschijnlijk van Dallara afkomstig zijn. Over de motoren is het team nog in gesprek met diverse partijen, maar Ferrari lijkt de meest waarschijnlijke keuze, omdat dat bedrijf ook andere onderdelen wil leveren. Zodra die deal rond is kan Steiner beginnen om het team samen te stellen, de interesse in alle hoge posten is in ieder geval groot.