Ennio Morricone stelt weer concerten uit

Redactie

Ennio Morricone moet weer optredens uitstellen. De Italiaanse componist kan door zijn rugblessure op 13 en 15 juni niet optreden in de Verenigde Staten. Dat heeft de 85-jarige Morricone laten weten in een verklaring aan Amerikaanse media. De componist moest zijn concerten vorige maand, waarbij hij ook naar Amsterdam zou komen, ook al verplaatsen.

Morricone, vooral bekend door het componeren van muziek voor films als The Good, The Bad and the Ugly, The Untouchables en Kill Bill, werd vorige maand geopereerd aan zijn rug, maar de herstelperiode duurt langer dan vooraf verwacht. "Ik vind het ontzettend jammer dat ik de concerten moet afzeggen", zegt de componist.

Morricone zou 15 juni voor het eerst een concert geven in Los Angeles. "Ik keek heel erg uit naar de voorstellingen. Het zou mijn eerste voorstelling in Los Angeles zijn, en pas de tweede in New York." Het is nog niet bekend wanneer de Italiaan zijn Amerikaanse optredens inhaalt.

Het eerstvolgende optreden van de componist staat vooralsnog voor 18 juni gepland in Mexico. Morricone haalt zijn optreden in de Amsterdamse Ziggo Dome, dat oorspronkelijk op 12 april zou plaatsvinden, in op 26 juni. Volgens een woordvoerder van concertorganisator Mojo gaat die show vooralsnog gewoon door.


Ennio Morricone stelt weer concerten uit (Foto: Novum)