Bavaria-jurkje toch in grotere maten

Marc (MPG)

Bierbrouwer Bavaria heeft goed geluisterd naar de kritiek op het WK-jurkje. De brouwer heeft besloten om het jurkje nu ook in maat 42 op de markt te brengen. Dat meldt Omroep Brabant.

Volgens Jeanette van Bergen van kledingketen Eigen Wijs is het jurkje te krap. Door het jurkje slechts in de maten 34 tot 40 te leveren, zou de Lieshoutse brouwer grotere vrouwen uitsluiten. "Een groot gedeelte van de Nederlandse vrouwen wordt uitgesloten", luidde de kritiek van Van Bergen.

De brouwer is blij met de ophef rond het jurkje: "We zien het als een compliment dat de HolánDress op zoveel belangstelling kan rekenen en dat er zoveel over gesproken wordt." Bavaria zei in eerste instantie dat het jurkje het beste tot haar recht komt in maten kleiner dan 40. Nu heeft de brouwer echter toch een manier gevonden om ook grotere exemplaren te maken van het geelgebloemde kleinood dat al dragende tot oranje jurkje te transformeren is.

Wie nu hoopvol naar de winkel sprint voor een kratje slootwater en een HolánDress in een grote maat komt echter bedrogen uit. De jurkjes in maat 42 zullen alleen via de webshop te bestellen zijn. "Vanaf deze week ligt de HolánDress in de winkel. Het is simpelweg niet mogelijk om op de winkelvloer verschillende maten aan te bieden, maar gezien alle reacties hebben we besloten om, nu de jurkjes in de winkel liggen en we woensdag ook onze tv-commercial lanceren, de HolánDress ook in maat 42 aan te bieden in onze webshop", meldt Bavaria aan Omroep Brabant.