Red Bull moet neus RB10 aanpassen

Peterselieman

Het Formule 1-team Red Bull Racing heeft de neus van de RB10 aan moeten passen. Reden hiervoor is dat de camera's die aan de voorzijde van de auto zitten niet in de neus mogen zitten, maar aan de buitenzijde ervan moeten hangen.

Hoofdontwerper Adrian Newey maakte voor het seizoen 2014 gebruik van een maas in de regels. Daarin staat dat de verplichte camera niet aan de binnenzijde van de carbonstructuur mag zitten. Er werd echter niets gezegd over het paneel dat bedoeld was om de getrapte neus af te dekken. Red Bull had daar de camera aan gemonteerd, zodat deze vanuit de bolide naar voren gericht beelden kon maken.

Hoewel het aan de regels voldeed was commerciële rechtenhouder Formula One Management minder blij, omdat de camera niet meer naar achteren kon filmen. Ook de naar voren gerichte beelden waren van mindere kwaliteit dan bij de rest van de teams. Hierdoor moest Red Bull er voor de Grand Prix van Spanje al iets aan doen, maar dit leverde geen bevredigend resultaat op. Daarom moet Red Bull vanaf Monaco teruggrijpen op de standaard bevestigingsmethode aan de buitenzijde van de neusstructuur van de auto.