AZ kiest voor trainingscomplex in Zaanstreek

Boris (borisz)

AZ gaat zijn nieuwe trainingscomplex bouwen op het Sportpark Kalverhoek in Wijdewormer in de Zaanstreek. Vanaf 2015 gaat de jeugd op het complex spelen, later volgt ook het eerste elftal. Dat meldt AZ zondag.

De Noord-Hollanders wilden het nieuwe complex eigenlijk aan de Westrand in Alkmaar bouwen. Een casino, dat op dezelfde plek wil gaan bouwen, zorgden er echter voor dat AZ niet op korte termijn aan de bouw kan beginnen. AZ wil erg graag komende zomer al starten met bouwen.

Met de gemeente Wormerland, waarin Wijdewormer ligt, en de gemeente Zaanstad werd AZ het vervolgens eens over een trainingscomplex. "Zaanstad is bij ons gekomen met het trainingscomplex op Sportpark Kalverhoek", zegt technisch directeur Earnest Stewart.

"Het is een bestaande locatie, de velden liggen er dus al. Het is goed voor de club, en met name voor de jeugdopleiding, dat we nu binnen afzienbare tijd naar een complex verhuizen dat voldoet aan onze wensen."

De jeugd en het eerste elftal van AZ, de afkorting voor Alkmaar Zaanstreek-combinatie, traint nu nog in Alkmaar. Het eerste team blijft zijn wedstrijden in de toekomst gewoon spelen in het AFAS Stadion.