[Serie A] Juventus sluit seizoen in stijl af

Boris (borisz)

Landskampioen Juventus heeft het seizoen in stijl afgesloten. De equipe van trainer Antonio Conte was in de afsluitende competitiewedstrijd met 3-0 te sterk voor Cagliari. Door een eigen goal van Marco Silvestri en treffers van Fernando Llorente en Claudio Marchisio was de eindstand in Turijn al bij rust bepaald.

Juventus eindigt met liefst zeventien punten voorsprong op AS Roma, dat afsloot met een 1-0 nederlaag bij Genoa. Ioannis Fetfazidis scoorde zeven minuten voor tijd de enige goal namens de nummer veertien van Italië.

Juventus zette bovendien een puntenrecord neer. De Oude Dame eindigt met 102 punten en is de eerste Serie A-club die de grens van honderd punten heeft weten te doorbreken.

Degradant Catania verlaat de Serie A met opgeheven hoofd. Atalanta werd met 2-1 verslagen. Later zondag staan nog vijf duels op het programma. Op de zesde plaats na, die recht geeft op Europees voetbal, is alles al gespeeld. Het AC Milan van Clarence Seedorf maakt nog een minieme kans op die zesde plaats.