Ouders ontvoerde meisjes woest op president Nigeria

Redactie

Ouders van de ruim 270 Nigeriaanse schoolmeisjes die vorige maand werden ontvoerd zijn woedend op president Goodluck Jonathan. Het staatshoofd zou de regio waar de meisjes werden gekidnapt vrijdag bezoeken, maar zei dit op het laatste moment uit veiligheidsoverwegingen af. Volgens de ouders toont Jonathan hiermee geen respect voor hun emoties.

Het zou het eerste bezoek van president Goodluck Jonathan aan Chibok zijn geweest. Daar ontvoerde de radicaalislamitische terreurbeweging Boko Haram in april meer dan driehonderd meisjes. De tieners worden nog altijd vastgehouden. Ook pleegt Boko Haram geregeld aanslagen, waarbij dit jaar al meer dan vijftienhonderd mensen zijn omgekomen.

Beter laat dan nooit, zei een leider in de gemeenschap vrijdag over Jonathans bezoek, voordat de afzegging bekend werd. Hij zei dat de inwoners boos waren dat de regering tot dusver niet daadkrachtig heeft opgetreden om de meisjes terug te krijgen. Jonathan, een christen uit het zuiden van Nigeria, wordt onverschilligheid tegenover de moslimbevolking in het noorden verweten.