Lammers: "Late regelwijziging amateuristisch van de FIH"

Maarten (rubbereend)

Een krappe week geleden kwam wereldhockeybond FIH met het nieuws naar buiten dat er paal en perk wordt gesteld aan de verlengde sticks. Die mag nu nog maar 1,05 meter lang zijn, terwijl er aanvankelijk geen maximale lengte was. België maakte regelmatig gebruik van de ‘hockeybezem’  De bondscoach van onze zuiderburen, Marc Lammers, heeft een duidelijke mening over de gang van zaken.

"Het is amateuristisch van de FIH om die regel nu pas in te voeren", oordeelt Lammers. "Ik vind die beslissing niet zo erg, maar wel dat hij zo kort voor het WK wordt ingevoerd. Het is triest dat die stick bij eerdere grote toernooien is goedgekeurd en dat nu pas zo’n besluit wordt gemaakt. Dat vind ik heel belachelijk. Doe dat dan meteen, als je die stick voor het eerst keurt."

Lammers zijn tweede keeper, Jeremy Gucassoff, gebruikte een langere stick tijdens het nemen van shoot-outs. Volgens de keuzeheer was dit exemplaar 1,20 meter lang. "Hij trainde altijd ook al met een iets kortere stick, die alsnog lang is. Die had Jeremy dus al en die stick mag wel."

Lammers had zich erop voorbereid dat er eens gesleuteld zou worden aan de reglementen. "Maar ik had niet verwacht dat dit twee weken voor het WK zou gebeuren. Blijkbaar mag dat allemaal." Boos is hij niet. "Ik ben wel teleurgesteld om te zien dat onze sport zo amateuristisch wordt gecoördineerd."