Weer World Cup-finale voor boogschutters

heywoodu

Het succes van de Nederlandse boogschutters bij de World Cup in Medellín is nog altijd niet afgelopen. Eerder haalden compoundschutter Peter Elzinga en het gemengd duo Inge van Caspel en Mike Schloesser al de finale, terwijl Van Caspel individueel om het brons mag schieten. 

Vrijdag kwam er nog maar eens een finaleplek bij, dit keer voor de compoundmannen in de landenwedstrijd. Elzinga, Schloesser en Ruben Bleyendaal werden eerder al tweede in de kwalificaties en begonnen met een simpele zege op Ecuador. In de kwartfinale moest Brazilië eraan geloven, waarna met één punt gewonnen werd van de Mexicanen. 

In de finale moeten de heren het zaterdag om 19.12 uur Nederlandse tijd opnemen tegen de Amerikaanse nummers één van de wereld, die ook de kwalificaties ruimschoots wonnen.  Het programma is zaterdag goed gevuld met Nederlandse deelnemers. Na het compoundteam bij de mannen wordt er nog drie keer door Oranjeschutters om medailles gestreden.

Om 22.23 uur Nederlandse tijd schieten Schloesser en Van Caspel in de gemengde landenwedstrijd om het goud tegen de Fransen Pierre Julien Deloche en Sophie Dodemont. Twintig minuten later neemt Van Caspel het in de wedstrijd om brons op tegen de Russische Albina Loginova. Tot slot staat Elzinga om 23.37 uur tegenover thuisschutter Daniel Muñoz in de finale bij de heren. 

De wedstrijden zullen zaterdagavond live te zien zijn via de officiële site van de overkoepelende bond binnen het boogschieten.