Trouwdatum Kim en Kanye bevestigd

Redactie

Kim Kardashian en Kanye West trouwen volgende week zaterdag in Florence. Dat hebben lokale autoriteiten vrijdag bevestigd. Geruchten dat de 33-jarige realityster en de 36-jarige rapper in de Italiaanse stad trouwen, doken donderdagavond al op.

Kardashian en West treden in het huwelijk in het zestiende-eeuwse fort Belvedere. Het wereldberoemde koppel heeft het fort voor driehonderdduizend euro afgehuurd, vertelt een woordvoerder van de gemeente Florence. De trouwceremonie wordt geleid door een protestantse predikant.

De realityster en rapper, die sinds april 2012 samen zijn, wilden volgens hardnekkige geruchten trouwen in Parijs. Een bruiloft in de Franse hoofdstad bleek echter niet mogelijk, omdat de tortelduifjes niet in Frankrijk wonen. Stellen die in Frankrijk in het huwelijk willen treden, moeten voor hun bruiloft minimaal veertig dagen in het land hebben gewoond. Wel gaan er geruchten dat Kardashian en West hun huwelijk ook in Frankrijk vieren.

Florence blijkt een speciale plek voor de bruid en bruidegom. West denkt dat hij zijn aanstaande zwanger heeft gemaakt in de Italiaanse stad. "Ik denk dat onze dochter North is verwekt tussen de meesterwerken uit de renaissance", zegt de rapper in een interview met de Italiaanse krant La Nazione.

"Het was destijds eigenlijk al een soort huwelijksreis", omschrijft de rapper zijn eerdere tripje met Kardashian naar Florence. "Het is een van de mooiste steden van de wereld en ik vind het de mooiste Europese stad."

West staat volgende week zaterdag voor het eerst voor het altaar. De rapper, die eerder verloofd was met ontwerpster Alexis Phifer, vroeg Kardashian in oktober ten huwelijk. Dat deed hij door op de verjaardag van de realityster een compleet stadion in San Francisco af te huren en haar hele familie te laten overvliegen.

Kardashian hakte al eerder met het bijltje. De realityster trouwt volgende week voor de derde keer. Haar eerste huwelijk met Damon Thomas strandde in 2004 na vier jaar. Kardashians tweede huwelijk was van kortere duur. In 2011 vroeg de realityster al na 72 dagen een scheiding aan van basketballer Kris Humphries. De scheiding werd pas in juni, twaalf dagen voordat Kardashian beviel van dochter North, afgerond.