Dierentuinen verwelkomen giraf, kameel en olifant

Redactie

In drie dierentuinen zijn recentelijk grote dieren geboren. In Artis werd vrijdagochtend een giraf geboren en in Dierenpark Emmen een olifant. Diergaarde Blijdorp is een kameel rijker.

In Dierenpark Emmen bracht Mingalar Oo afgelopen nacht een gezonde zoon ter wereld. Moeder en kind maken het goed. Omdat het mooi weer is, mag de hele kudde vrijdagmiddag naar buiten, laat de dierentuin weten.

Op de Mongoolse Steppe in de Rotterdamse diergaarde waren al twee jonge kameeltjes te bewonderen, maar daar is een derde bij gekomen. De eerste dagen verbleef het laatstgeboren jong achter de schermen, om te voorkomen dat hij omver zou worden gelopen. Blijdorp telt nu zeven kamelen.

De giraf die in Amsterdam ter wereld kwam is een hengst. De kudde van acht was nog nooit zo groot. Aangezien een van de merries drachtig is, verwacht de dierentuin verdere uitbreiding. Het mannetje dat enkele jaren geleden werd geboren in Artis, vertrekt overigens binnenkort naar dierenpark Whipsnade in de buurt van Londen, in het kader van het Europese fokprogramma.

De jonge hengst kwam als een verrassing. Een medewerker zag de giraf 's ochtends vroeg liggen en belde de verzorgers. Inmiddels drinkt de kleine al goed bij zijn moeder.