Geen Niki Lauda Kurve meer op Red Bull Ring

Peterselieman

De Red Bull Ring heeft de naam Niki Lauda voor een bocht op het circuit geschrapt. Het Oostenrijkse circuit, eerder genaamd A1 Ring, staat dit jaar voor het eerst in tien jaar weer op de kalender nadat het in opdracht van Red Bull helemaal opnieuw opgebouwd is.

Diverse namen van oud-coureurs zijn inmiddels verdwenen, waaronder die van drievoudig wereldkampioen Lauda die een bocht naar zich genoemd gekregen had. Nu heet de bocht Pirelli Kurve. De huidig directeur van Mercedes is hier niet blij mee, zo laat hij aan Kleine Zeitung weten. "Ik ben teleurgesteld. Ik kan me alleen voorstellen dat het gedaan is omdat ik nu bij Mercedes zit en we nu Red Bull klop geven. Als straf zal Mercedes blij zijn een een-twee te halen op Spielberg."

Ook de Gerhard Berger Kurve is gesneuveld. Deze is nu genoemd naar Würth, een Duitse fabrikant van gereedschappen. Alleen de Jochen Rindt Kurve bestaat nog. Hij werd in 1970 postuum wereldkampioen. Niet uitgesloten is dat ook zijn naam sneuvelt ten faveure van sponsorgeld.