[PL Darts] Voorbeschouwing week 15

Tom (Nappie-Oleon)

De laatste reguliere speelronde van de Premier League of Darts 2014 wordt afgewerkt in Brighton. In Zuid-Engeland kunnen vijf darters, waaronder Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen, vrijuit spelen. Phil Taylor, Peter Wright en Gary Anderson zullen daarentegen nog één keer alles op alles moeten zetten om samen met de beide Nederlanders naar Londen te morgen.

Gary Anderson is als de laatste (échte) Schot de enige hoop voor de hooglanders. The Flying Schotsman treft vanavond Van Barneveld. Barney staat zo goed als vast op de tweede positie van de ranglijst. Desalniettemin zal de Hagenaar met een goed gevoel naar Londen willen afreizen, winnen in de play-offs deed Barney namelijk nog nooit. Anderson bezet vooralsnog de vierde plaats in de tussenstand. Eigenlijk telt alleen een overwinning voor de Schot. Bij elk ander resultaat is hij afhankelijk van zijn concurrrenten. 

Het enige wat er voor Robert Thornton nog op het spel staat is om te proberen van de achtste plaats af te komen. Bij een goed resultaat tegen Phil Taylor zou hij die kunnen overdoen aan Dave Chisnall. De eerste ontmoeting in de Premier League eindigde in een 7-4 overwinning voor Taylor. Het grootste succes van The Thorn was toch wel zijn winst in de finale van de UK Open in 2012. Daar was hij met 11-5 te sterk voor The Power, kan hij dat kunststukje nog één keer herhalen?

De laatste wedstrijd kan een kraker worden. Tijdens de eerste wedstrijd irriteerde van Gerwen zich duidelijk aan het gedrag van Wright. De flamboyante darter begon de Premier League uitermate goed, maar is ondertussen aan het wegzakken. Snakebite moet winnen van Mighty Mike om zich te kwalificeren voor de play-offs. Wright versloeg de Nederlander opvallend genoeg nog nooit tijdens een televisietoernooi

Vanaf 20.00 uur zijn de wedstrijden van week 15 live te volgen op RTL7. Alle wedstrijden van de Premier League Darts 2014 zijn te volgen via de live stream van RTL7darts.nl.