FOK! wat een weer... Perioden met zon, ook wolkenvelden

Stephan (Stephan5)

Goeiemoggel! De temperaturen zitten vanaf vandaag in de lift en de komende dagen wordt het alleen maar warmer. Na het weekend zijn temperaturen mogelijk die tot boven de 25 graden uitkomen. Uiteraard neemt tegen die tijd de kans op onweer toe, maar in eerste instantie blijft het gewoon een aantal dagen helemaal droog.

Elke dag komt er steeds meer zon, hoewel dat langs de kust gisteren en ook vandaag al het geval is. In het binnenland zijn er nog veel uitsmerende stapelwolkjes aanwezig, terwijl er in het noorden wat meer gesloten wolkenvelden aanwezig zijn. Vanmiddag liggen de maxima gemiddeld gezien rond de 16 graden. De wind is niet meer dan matig en komt uit een noordelijke richting.

Waar is er dan wel wat te beleven op weergebied? Op de Balkan en in Oostenrijk om precies te zijn. Op enkele dagen tijd is daar al meer dan 150 millimeter gevallen en daar komt nog het één en ander bij. Vanaf 1000 meter hoogte valt er volop sneeuw. Nu is het wel het geval dat die depressie niet naar het oosten trekt, maar geleidelijk aan naar het westen gaat. Mogelijk dat wij er begin volgende week ook een staartje van meepikken, en in dat geval lopen de temperaturen minder hoog op.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

ADQ!vogels
Vandaag het tweede deel van de reportage van ADQ in het Solleveld.

VogelsADQ
ADQ kan het beste uitleggen wat we zien want,

VogelsADQW
ik haal ze allemaal door elkaar.

VogelsA
Het is wel een...

VoAd
...prachtige reportage ADQ, veel dank hiervoor!