[NBA] Miami en San Antonio naar beste vier

Peterselieman

Miami Heat en San Antonio Spurs hebben bij de play-offs in de NBA de laatste vier bereikt. Miami, de kampioen van de voorbije twee seizoenen, verzekerde zich van een plaats in de finale van de Eastern Conference door met 96-94 van Brooklyn Nets te winnen. De Spurs versloegen Portland Trail Blazers met 104-82 en bereikten daarmee de eindstrijd in het westen.

Miami liep bijna de hele wedstrijd achter de feiten aan, maar in de slotfase werd een ruime achterstand weggepoetst. LeBron James en Dwyane Wade scoorden respectievelijk 29 en 28 punten voor de titelverdediger, die de best-of-sevenserie daardoor met 4-1 wint. In de volgende ronde is Washington Wizards of Indiana Pacers de tegenstander.

San Antonio besliste de confrontatie met Portland eveneens in vijf duels. Danny Green en Kawhi Leonard werden met 22 punten gedeeld topscorer bij de Spurs, die vorig jaar in de NBA-finale met 4-3 verloren van Miami. De volgende opponent van San Antonio moet komen uit de tweestrijd tussen Oklahoma City Thunder en Los Angeles Clippers.