Bizar grote raids in WildStar

Pheno

Carbine Studios heeft dan eindelijk de raids in WildStar onthuld, na ons te hebben ingelicht via Skype. Als je leeft voor gevaarlijke dungeons en brute, bossgevechten dan zijn deze raids jou op het lijf geschreven.

Deze raids zijn instances voor twintig en veertig spelers om geheel los te gaan in PvE. Raids zijn groot en kosten zo'n vijf tot zes uur om door te rennen. De raid genaamd 'Genetic Archives' is bijvoorbeeld voor twintig spelers van level 50 die los mogen gaan op 6 minibosses en 6 bosses en enkele events in die instance. Wil je met veertig man gaan knokken in 'The Datascape' dan wachten 16 minibosses en 8 bosses en nog meer events je op.

Heb je deze overwonnen is er natuurlijk loot om je mee te verrijken. Naast sterke wapens en andere uitrusting zijn er unieke krachtige runes die je alleen in veteran raids en dungeons kunt vinden. Hiermee kun je in bijvoorbeeld PvP de boss die schuilt in de rune oproepen. Natuurlijk is deze niet zo sterk als in de raid, maar genoeg om PvP een hele andere kant op te laten gaan.

Na een raid is gedaan dan gaat deze in lockdown, zodat je moet wachten en niet oneindig kunt grinden voor items. Op Nexus leren vijanden van jouw vervelende bezoeken. Iedere week zijn er veranderingen in de raids, met unieke evenementen en bosses op verschillende tijdstippen. Een raid is nooit hetzelfde.

Het Telegraph Combat System van WildStar maakt dungeons en dus ook raids zo chaotisch. Door al die vormen die bewegen zie je wat je moet doen, of juist niet. Een boss kan bijvoorbeeld de hele vloer vol bommen gooien, die je moet mijden. Maar het gaat verder, ook de omgeving zelf kan kapotgaan, de vloer kan ineen zakken of er is geen vloer maar lava. Chaos gegarandeerd, zoals te zien is in onderstaande video.

In de raids sluit je je aan bij groepen van 20 of 40 spelers om je een weg te vechten door chaotische omgevingen, waardoor samenwerking essentieel is. Of je nu heelt of een teamlid in veiligheid brengt door hem weg te trekken van een uit elkaar vallende vloer, of flink gaat tanken, samenwerking is onmisbaar om deze puzzels op zich te overleven.

Casual raids gaan er niet komen, de ontwikkelaars geven duidelijk aan dat ze weten dat waarschijnlijk maar 1% dit gaat spelen. Ze hopen dat door die mensen andere gamers de raid-specifieke loot ook willen hebben en het dus later ook gaan proberen. Na de launch van WildStar gaan er wel meer raids en ook dungeons komen, zodat de endgame flink gevuld is met content. Ook komen er later leaderboards, om de beste groep mensen extra in het zonnetje te zetten.

WildStar komt 3 juni uit op pc.