[PL] Manchester City legt beslag op titel

Boris (borisz)

Manchester City heeft zondag de Engelse landstitel veroverd. De ploeg van coach Manuel Pellegrini mocht het tweede kampioenschap in drie jaar vieren door een 2-0 thuiszege op West Ham United. Voor City volstond een punt in de laatste speelronde om Liverpool voor te blijven.

Voor de puissant rijke club uit Manchester leek de titel een kleine maand geleden nog ver weg na een 3-2 nederlaag in Liverpool. De Reds gingen in de slotfase van het seizoen thuis echter onderuit tegen Chelsea en bij Crystal Palace werden de eigen glazen maandag definitief ingegooid. City profiteerde optimaal en pakte met twee duels voor de boeg de koppositie.

Tegen West Ham United opende Samir Nasri zondag na 39 minuten de score. De Belg Vincent Kompany zorgde kort na rust voor de beslissing, waarna City de wedstrijd uitspeelde en het feest kon losbarsten. Na het laatste fluitsignaal stroomden de fans massaal het veld op.

Voor de 60-jarige Pellegrini is het in zijn eerste seizoen de tweede prijs met de Citizens. Eerder werd ten koste van Sunderland de League Cup gewonnen. Twee jaar geleden vierde Manchester City het eerste kampioenschap in 44 jaar. In totaal staat de teller nu op vier titels.

Liverpool rekende thuis met 2-1 af met Newcastle United, dat na negentig minuten nog met negen man op het veld stond. Na een eigen doelpunt van Martin Skrtel bogen Daniel Agger en Daniel Sturridge in de tweede helft de score om. Niet veel later kreeg Shola Ameobi twee keer geel voor praten. Na natrappen werd ook de net ingevallen Paul Dummett nog weggestuurd.

Bij de bezoekers speelden Tim Krul en Vurnon Anita het hele duel mee. Luuk de Jong viel in.