[Serie A] Livorno, Catania en Bologna degraderen

Pino112

Livorno, Catania en Bologna spelen volgend seizoen niet meer in de Serie A. Livorno verloor zondag thuis met 1-0 van Fiorentina en degradeerde als hekkensluiter naar de Serie B. Voor Catania en Bologna, de nummers negentien en achttien, viel het doek ook.

Catania versloeg Bologna met 2-1 en kwam op gelijke hoogte met die club. Dat mocht echter niet baten. Chievo Verona won met 1-0 bij Cagliari, waardoor Chievo met nog een wedstrijd te gaan een onoverbrugbare voorsprong van vier punten heeft op Catania en Bologna.

Livorno, dat ditmaal slechts een seizoen actief was in de Serie A, schommelt de laatste jaren tussen de twee hoogste niveaus. Catania, dat dit seizoen drie trainers heeft versleten, speelde sinds 2006 onafgebroken in de hoogste divisie, Bologna sinds 2008.

Napoli won in een doelpuntenfestijn met 5-2 op bezoek bij Sampdoria. De Napolitanen waren al zeker van de derde plek en plaatsing voor de voorronde van de Champions League.

Parma pakte een punt bij Torino (1-1) en passeerde AC Milan, dat eerder op de dag van Atalanta had verloren, op de ranglijst. Parma heeft een punt meer en is op weg om ten koste van de ploeg van Clarence Seedorf kwalificatie voor Europees voetbal veilig te stellen.

Sassuolo speelde zich definitief veilig. De ploeg, die dit seizoen vele maanden op een degradatieplek doorbracht, won thuis met 4-2 van Genoa.