'Ferrari trekt aan Newey'

Peterselieman

De drang bij het Formule 1-team Ferrari om weer constant goede resultaten te boeken is hoog. Zo hoog zelfs dat de Italianen weer een poging hebben gedaan om Adrian Newey los te weken bij Red Bull Racing. De Brit heeft daar, maar ook onder meer bij McLaren, keer op keer laten zien een supersnelle auto te kunnen ontwerpen.

Het nieuws wordt in vele Italiaanse media gemeld, waaronder La Repubblica. Ook het Duitse Auto Motor und Sport komt ermee voor de dag. Journalist Michael Schmidt hierover: "Newey zou een aanbod hebben gekregen. Het zou niet het eerste geweest zijn."

Daarnaast wordt er in de paddock gesproken over Ferrari-coureur Fernando Alonso die naar verluidt onder zijn tot 2016 lopend contract bij de Italianen uit wil en zijn zinnen heeft gezet op Mercedes om er teamgenoot te worden van Lewis Hamilton. Mercedes F1-baas Niki Lauda ontkent dit ten stelligste. "Absolute nonsens. Zowel Nico Rosberg als Lewis heeft een meerjarig contract en wij willen hen graag behouden. We zien geen reden om een van onze coureurs te vervangen."