[Bundesliga] Nürnberg en Braunschweig degraderen

Boris (borisz)

FC Nürnberg en Eintracht Braunschweig spelen volgend seizoen niet meer in de Bundesliga. Beide clubs gingen zaterdag op de laatste speeldag onderuit en wisten degradatie daardoor niet meer af te wenden. Hamburger SV leed ook een nederlaag, maar mag toch blijven hopen op een langer verblijf op het hoogste niveau. De ploeg van Rafael van der Vaart moet dan een play-off tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga winnen.

HSV speelde met Mainz tegen een ploeg die nog alles in het werk moest stellen om een Europees ticket te pakken. Mainz slaagde in die opdracht door thuis met 3-2 te winnen. HSV, dat nog nooit is gedegradeerd uit de Bundesliga, had het geluk dat ook de concurrentie het liet afweten.

Nürnberg, dat vorige maand trainer Gertjan Verbeek ontsloeg, verloor met 4-1 van Schalke 04. Voor Nürnberg is het de achtste degradatie uit de Bundesliga, een absoluut record in het Duitse voetbal. Braunschweig werd met 3-1 geklopt door Hoffenheim en verdwijnt daardoor al na één seizoen van het hoogste podium.

HSV weet zondag aan wie het is gekoppeld in de play-off om promotie-degradatie. Paderborn, Greuther Fürth of Kaiserslautern wordt de tegenstander.

Schalke 04 verzekerde zich door de overwinning op Nürnberg van directe plaatsing voor de Champions League. Bayern München, dat door een doelpunt van Claudio Pizarro in blessuretijd met 1-0 won van het Stuttgart van Huub Stevens, en Borussia Dortmund (0-4 winst bij het door Jos Luhukay gecoachte Hertha BSC) hadden zich eerder al geplaatst. Bayer Leverkusen won met 2-1 van Werder Bremen en haalde daardoor de voorronde van de Champions League.

VfL Wolfsburg won thuis met 3-1 van Borussia Mönchengladbach. Beide ploegen spelen net als Mainz volgend seizoen in de Europa League.

Overige uitslagen Bundesliga zaterdag:

Hannover 96 - SC Freiburg 3-2

FC Augsburg - Eintracht Frankfurt 2-1