[Giro] Kittel: "Etappezege in Giro, Tour en Vuelta was doel"

heywoodu

De Duitse topsprinter Marcel Kittel won in Belfast de tweede etappe van de Giro d'Italia. Daarmee werd hij de 84e renner in de geschiedenis die in alle drie grote rondes een etappe heeft gewonnen. In 2011 won hij al eens in de Vuelta a España, vorig jaar was hij liefst vier keer de beste in de Tour de France.

"Ik ben er heel erg trots op dat ik dat bereikt heb. Het was misschien wel mijn grootste doel van deze Giro om in die lijst te komen", aldus de sprinter van Giant-Shimano na afloop. "Van nu af aan kunnen we relatief ontspannen verder in de Giro."

De laatste kilometers in Belfast waren niet makkelijk volgens Kittel: "Het was inderdaad erg koud. De finale was ook zeer hectisch, met veel teams die voorin wilden zitten. Wij probeerden voor een goede trein te zorgen, maar we hadden wat moeilijkheden in de aanloop naar de sprint. Voor de laatste bocht zaten we echter voorop, en dat is uiteindelijk het doel van een trein. Ik heb een goed gevoel over de ploeg en ben dan ook erg gemotiveerd om nog meer te winnen."