[NBA] Oklahoma City en Indiana nemen voorsprong

heywoodu

Oklahoma City Thunder heeft vrijdag een 2-1 voorsprong genomen op de Los Angeles Clippers in de play-offs in de NBA. Op bezoek in Los Angeles boekte de ploeg uit Oklahoma een 118-112 zege. Ook de Indiana Pacers kwam op 2-1. Uit bij de Washington Wizards werd het 85-63 voor de beste ploeg van de Western Conference in het reguliere seizoen.

De Clippers wonnen het eerste duel in Oklahoma City, maar daarna was OKC twee keer de baas in Los Angeles. Bij de zege van vrijdag speelde Kevin Durant een belangrijke rol. Met 36 punten was de nieuwbakken MVP topscorer bij de bezoekers die in het laatste kwart een kleine achterstand ombogen in een voorsprong. Blake Griffin scoorde bij de Clippers 34 punten.

Ook bij de serie tussen de Pacers en de Wizards won de uitploeg steeds. Vrijdag was het in Washington dus de beurt aan de Pacers. Met een sterke verdediging hielden de bezoekers de Wizards van veel scoren af. In de eerste helft werd het 34-33 voor de Pacers. Daarna scoorden de Wizards nog maar dertig punten, maar de Pacers zetten daar 51 punten tegenover. Paul George was bij de Pacers goed voor 23 punten.