Community gecanceld

Johan (DragonFodder)

Helaas, we blijken in Community's darkest timeline te zitten: NBC heeft naar buiten gebracht dat de serie gecanceld is. De terugkeer van bedenker Dan Harmon heeft niet mogen baten; de kijkcijfers waren in het vijfde seizoen te laag.

Linda de Mol zou er een moord voor doen, maar in de Verenigde Staten is een publiek van gemiddeld 3,8 miljoen kijkers tussen de 16 en 49 jaar (de belangrijkste demografische groep voor adverteerders) te weinig. Hiermee komt een dikke streep te staan onder het door de fans van de serie omarmde 'zes seizoenen en een film'-concept, wat voor het personage Abed de benchmark is voor een succesvolle tv-serie.

Of het echt helemaal over en uit is voor de serie, is nog even de vraag. Sony Pictures, die de show produceert, kan een nieuw kanaal vinden om Community zijn zwanenzang te gunnen. Zeker in deze tijd van online streamingdiensten zijn er genoeg mogelijkheden, als iemand er maar in wil investeren. De fanbase is er zeker, in ieder geval. Elk voorgaand seizoen was het voortbestaan van de serie onzeker, waarna de fans meer dan actiebereid bleken om hun favoriete show te redden.

In welke vorm zou Community terug kunnen keren? Als Kickstarter project, of via Hulu danwel Netflix? Of is het wel mooi geweest zo?

community
Oh no they didn't!