Geen homo's en lesbo's in game Nintendo

Pheno

Nintendo heeft In Tomodachi Life gezorgd dat spelers niet kunnen aanpappen met personages van hetzelfde geslacht. Dit heeft meteen gezorgd voor een discussie op het internet.

Er is zelfs een advocatuur ingeschakeld die aangeeft dat Nintendo niet alleen een pijnlijk signaal geeft naar mensen over homohuwelijken, maar ook een groep gamers uitsluit omdat ze niet dat digitale leven beschikbaar maken die zij graag zouden willen spelen. Ondertussen heeft Nintendo gereageerd met een officieel statement over deze kwestie. Nintendo heeft zijn excuses aangeboden voor de missende homorelaties in Tomodachi Life. Het bedrijf geeft aan dat het ernaar streeft "plezier en vermaak voor iedereen" te regelen en mocht er ooit een tweede deel komen dat ze gaan zorgen dat er meer groepen gamers zich kunnen identificeren met de game. Er gaat geen patch komen om dit alsnog in het spel te krijgen.

In Tomodachi Life maak je een personage dat je helpt met zijn of haar leven op een eilandje invulling te geven. Op het eiland heb jij het voor het zeggen, welke andere personages er op komen wonen, welke keuzes maakt je personage, en in ruil ervoor gebeuren er knotsgekke dingen. Het spel komt begin juni uit op Nintendo 3DS.