Boukhari schenkt Sparta zege op N.E.C. in restant

Katyn

Sparta Rotterdam heeft vrijdag het eerste duel van de halve finale van de play-offs tegen N.E.C. Nijmegen gewonnen. De Rotterdammers zegevierden voor eigen publiek met 1-0. Nordin Boukhari tekende in het restant van de gestaakte wedstrijd voor de enige goal. Het duel was donderdag door de hevige regenval in de rust stilgelegd en werd een dag later uitgespeeld.

Een dag na dato was het drassige hoofdveld in Rotterdam nog altijd moeilijk bespeelbaar. Op sommige plekken rolde de bal nauwelijks. In de beginfase van het restant had Sparta het betere van het spel. Boukhari had zijn ploeg de voorsprong kunnen schenken, maar kopte op de lat.

Gaandeweg de tweede helft richtte N.E.C. zich iets op. De Nijmegenaren kregen via Alireza Jahanbakhsh, de man die zijn ploeg tegen Ajax voor rechtstreekse degradatie behoedde, en Michael Higdon kansen op de 0-1, maar lieten die onbenut. Die rekening presenteerde Boukhari vijf minuten voor tijd door van dichtbij de 1-0 binnen te tikken.

Sparta lijkt zich na een dramatische tweede seizoenshelft opgericht te hebben in de nacompetitie. In de eerste ronde werd FC Eindhoven verslagen. Zondag volgt de return tegen N.E.C. in Nijmegen. De winnaar plaatst zich voor de finale van de play-offs, waarin een startbewijs voor de Eredivisie verdiend kan worden.