Topresultaat voor hoogspringer Ukhov

heywoodu

Ivan Ukhov heeft bij de Diamond League in Doha laten zien dat het wereldrecord hoogspringen dit seizoen wel eens in gevaar zou kunnen komen. De Rus sprong in één keer over 2,41 meter, terwijl hij de wedstrijd op dat moment al gewonnen had.

Ukhov probeerde het op 2,43 meter nog, maar dat lukte niet. De Rus kende al een fantastisch indoorseizoen, waarin hij zelfs 2,42 meter sprong. In Doha vloog hij voor de vierde keer dit jaar over 2,40 meter of hoger. Alleen de legendarische wereldrecordhouder Javier Sotomayor deed dat vaker in één jaar. De Cubaan sprong in 1989 ook vier keer over 2,40 of hoger, in 1993 vijf keer en een jaar later deed hij dat liefst negen keer.

De Canadees Derek Drouin, dit jaar al goed voor 2,40 meter, sprong over 2,37 en werd gedeeld tweede met de Amerikaan Erik Kynard. Mutaz Essa Barshim werd voor eigen publiek vierde, ook met 2,37 meter. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat vier mannen die hoogte haalden.

Nikoleta Kyriakopoulou won verrassend de wedstrijd bij het polsstokhoogspringen. De Griekse kwam over 4,63 meter, wat in de matige wedstrijd goed was voor de winst. Yarisley Silva uit Cuba werd tweede met 4,53 meter, tien centimeter hoger dan de Duitse Kristina Gadschiew.

De Sloveense Martina Ratej pakte de winst bij het speerwerpen. Met 65,48 meter gooide ze de speer twaalf centimeter verder dan Kimberly Mickle uit Australië. De Zuid-Afrikaanse Sunette Viljoen werd met 64,23 derde.

In een zeer tegenvallende wedstrijd bij het hinkstapspringen ging Caterine Ibargüen met de overwinning aan de haal. De Colombiaanse sprong naar 14,43 meter, de beste afstand van het jaar. Olha Saladukha uit Oekraïne werd op elf centimeter afstand tweede. Met 14,15 meter pakte Kimberly Williams uit Jamaica de derde plek.