Elizabeth Banks aangeklaagd voor diefstal script

Vincent (vinnypassy)

Elizabeth Banks zou het scenario van haar nieuwe komedie Walk of Shame hebben gestolen. Dat beweert Dan Rosen van Shame on You Productions, die in 2007 al een script schreef getiteld Darci's Walk of Shame, dat hij destijds aan Banks ter inzage stuurde. Dat schrijft The Hollywood Reporter.

De 40-jarige Banks speelt in Walk of Shame de hoofdrol en heeft de film ook met haar man, Max Handelman, gecoproduceerd. Volgens de aanklacht zouden Banks en Handelman Rosen hebben ontmoet en het scenario hebben ingezien, maar vervolgens niets van zich hebben laten horen.

"De plot in beide scripts gaat over een knappe blonde maar preutse vrouw van in de 30 die in een grote stad woont", luidt de aanklacht. "Ze breekt met haar vriend en wordt opgevangen door haar hartsvriendinnen, van wie er een seksbelust en grofgebekt is. Ze wordt dronken, gaat met een veel jongere man die ze net heeft ontmoet naar bed en wordt de volgende ochtend in zijn bed wakker en trekt haar jurkje van de avond ervoor aan."

Een woordvoerder van de producenten stelt dat Walk of Shame al in ontwikkeling was voordat Banks überhaupt bij de film betrokken was. "We geloven dat deze aanklacht nergens op is gebaseerd."


Elizabeth Banks aangeklaagd voor diefstal script (Foto: Novum)