Nicole Kidman begrijpt ophef Grace of Monaco wel

Vincent (vinnypassy)

Nicole Kidman snapt wel waarom de kinderen van Grace of Monaco niet blij zijn met de film over hun moeder. "Ik zou ook boos zijn als het mijn moeder betrof, maar dit is nooit bedoeld als biografische film", zegt Kidman, die de titelrol speelt, tegen de Britse krant Daily Mail.

Volgens prins Albert van Monaco en zijn zussen Caroline en Stephanie is het scenario gebaseerd op 'foutieve en dubieuze historische referenties'. Maar volgens de makers legt de film de nadruk op het tragische leven dat Grace leidde. Aan het begin van de film kan de kijker al lezen dat de film een fictieve weergave is van historische gebeurtenissen.

"Het is de taak van kinderen om hun ouders te beschermen", zegt de 46-jarige Kidman. "Maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik het grootste respect heb voor hun moeder. Ik heb zeker mijn best gedaan om alle feiten in de film te respecteren."

"Deze vrouw ging van een Oscarwinnares, de top van haar acteercarrière, naar de vrouw van prins Reinier", zegt Kidman. "Ze moest zich ineens schikken naar allerlei regels en protocollen."

"De film heeft ook een sprookjesgehalte", gaat Kidman verder. "Ook daarom is het geen biografische film." Daarnaast wilde de Franse regisseur Olivier Dahan geen kopie van Grace. Kidman mocht haar niet imiteren, het ging om de essentie van de persoon.

Grace of Monaco, met ook Tim Roth, Frank Langella en Parker Posey opent op woensdag het filmfestival van Cannes. De film draait vanaf 5 juni in de Nederlandse bioscopen.


Nicole Kidman begrijpt ophef Grace of Monaco wel (Foto: Novum)