Vroege leven Morrissey wordt verfilmd

Vincent (vinnypassy)

De jonge jaren van Morrissey zijn onderwerp van een nieuwe film. De productie, vooralsnog simpelweg Steven genaamd, concentreert zich op de jaren van Steven Patrick Morrissey voordat hij frontman werd van The Smiths. Het is niet duidelijk of Morrissey, die vorig jaar zijn onthullende autobiografie publiceerde, zijn zege aan het project heeft gegeven. Dat schrijft de BBC vrijdag.

Het scenario is van William Thacker en Mark Gill, die de film ook gaat regisseren. Het tweetal leverde eerder de korte film The Voorman Problem af, die werd genomineerd voor een Oscar.

"Het is zowel een film voor de verstokte Morrissey-fans als voor de mensen die minder van hem weten", zegt Gill. "Maar ik kan niet ontkennen dat dit een liefdesbrief is aan Steven Patrick Morrissey en de donkere straten van Manchester", zegt de homoseksuele regisseur. Morrissey heeft altijd volgehouden geen waarde te hechten aan termen als hetero-, homo- of biseksualiteit.

Morrissey brak begin jaren tachtig door als vocalist met de alternatieve rockband The Smiths. Hun gelijknamige album werd direct zeer goed ontvangen, en de band werd gelauwerd als de belangrijkste band in Groot-Brittannië en de enige indierockband die succes wist te genereren bij het grote publiek. In 1988 besloot Morrissey het solo te proberen.


Vroege leven Morrissey wordt verfilmd (Foto: Novum)