Rutger Hauer speelt rol in film Michiel de Ruyter

Vincent (vinnypassy)

Rutger Hauer speelt een rol in de film Michiel de Ruyter van Roel Reiné. Dat heeft distributeur A-Film vrijdag bevestigd. Welke rol hij gaat spelen is nog onbekend. Ook werd bekend dat onder anderen Barry Atsma, Tygo Gernandt, Lieke van Lexmond en Egbert-Jan Weeber voor de film getekend hebben.

Bekend was al dat Frank Lammers de rol speelt van De Ruyter. Atsma is te zien als raadspensionaris Johan de Witt, Gernandt als viceadmiraal Joseph van Gent en Weeber als stadhouder Willem III.

Roelant Fernhout speelt Cornelis de Witt, broer van Johan. Victor Löw neemt de rol van De Waard op zich. De cast bestaat verder uit acteurs als Jules Croiset, Eugene Bervoets, Nils Verkooijen, Isa Lammers, Sanne Langelaar, Lukas Dijkema, Jelle de Jong, Filip Peters, Joost Koning, Jada Borsato, Pip Pellens en Bas van Prooijen.

De film moet een avonturenepos worden over de grootste Nederlandse zeeheld uit de geschiedenis. De Ruyter volgt midden zeventiende eeuw de omgekomen Maarten Tromp op als bevelhebber van de Nederlandse vloot. Al snel blijkt dat hij een briljant strateeg is, zodat hij de macht van de republiek over de hele wereld te gelde kan maken.

Het land is echter verdeeld, met republikeinen en Oranjeaanhangers die strijden om de macht. Als De Ruyter een beslissende zeeslag weet te winnen van de Engelsen, is hij bij het volk de grote held, maar in de regentenkamers wordt hij gezien als een bedreiging. Dan wordt De Ruyter op een ogenschijnlijk onmogelijke missie gestuurd.

De opnames van Michiel de Ruyter moeten nog van start gaan. De film verschijnt begin volgend jaar in de bioscoop.


Rutger Hauer speelt rol in film Michiel de Ruyter (Foto: Novum)