Amsterdammer vast voor ontvoering Hilversummer

Harry

In Hilversum is in de nacht van donderdag op vrijdag een man ontvoerd. De politie trof hem na een achtervolging in Lelystad aan. Een van de ontvoerders, een 43-jarige Amsterdammer, is aangehouden.

De 46-jarige man werd rond 23.30 uur op de Banckertlaan door drie mannen in een bestelbus gesleurd. De Hilversummer verzette zich en schreeuwde dat de politie gebeld moest worden. Terwijl omwonenden dat deden ging de bestelbus, bestuurd door een vierde ontvoerder, ervandoor naar de A27 richting Eemnes.

De politie was het busje snel op het spoor, maar raakte het voertuig kwijt omdat de gijzelnemers op de politieauto schoten. In Lelystad hadden agenten het busje weer in het vizier, maar al snel waren ze het voertuig opnieuw kwijt. Kort daarop belde het slachtoffer de politie met de melding dat hij zich op de Archipel bevond. In die straat werd ook een verdachte aangehouden. De andere drie ontvoerders waren al gevlucht.

Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht met hoofd- en snijwonden. Waarom de mannen de Hilversummer meenamen is niet bekend.