Cocu: "Er zullen mutaties komen"

Frank (franklop)

Phillip Cocu zal zijn werkzaamheden bij PSV spoedig hervatten. De 43-jarige trainer is bijna volledig hersteld van een operatie en richt zich op de start van volgend seizoen. Enkele weken geleden sloeg de schrik toe in Eindhoven, toen Cocu bekendmaakte zijn taken als hoofdtrainer van PSV tijdelijk te moeten staken als gevolg van een tumor in zijn rug.

De tumor bleek goedaardig, en het herstel verloopt naar wens. Dat zei de voormalig international vrijdag tijdens een persconferentie. "Ik voel me goed, ben blij dat ik hier zit", liet hij weten. "Ik wil iedereen bedanken voor de steun. Ik ben op 25 juni bij de eerste training van PSV weer helemaal terug."

Zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke bij PSV was niet om over naar huis te schrijven. De Eindhovenaren gingen goed van start, maar vielen vervolgens ver terug. Uiteindelijk nestelde de ploeg zich op de vierde plaats van de eindklassering.

Dat moet beter. "Volgend seizoen gaat PSV een stap omhoog zetten", zei Cocu stellig. "De groep moet zoveel mogelijk bij elkaar blijven, maar er zullen wel een paar mutaties komen. Volgend jaar moet PSV weer meedoen om de titel, die stap moet worden gezet."

Onlangs lieten de supporters in een brief aan de directie weten ontevreden te zijn over de ontwikkelingen bij PSV. Met name het clubbestuur en Cocu moesten het ontgelden. De aanhang stelde voor om de oud-middenvelder in een rol van assistent-trainer te behouden, naast een meer ervaren oefenmeester.