Atleten Aman en Amos missen wereldrecordhouder

heywoodu

Atleten Nijel Amos en Mohammed Aman zijn niet blij met de afwezigheid van hun grootste concurrent op de 800 meter, David Rudisha. De Keniaan zou vrijdag tijdens de Diamond League in Doha zijn comeback maken, maar moest dat uitstellen door een nieuwe blessure. Zijn plan is nu om op 31 mei in Eugene weer in actie te komen.

Rudisha liep in 2012 naar olympisch goud in Londen en verbrak daarbij het wereldrecord. Botswaan Amos pakte achter Rudisha het zilver en is, net als Aman, wel van de partij in Doha. "Rudisha draagt het gewicht van de 800 meter op zijn schouders en daarom zou ik hem heel graag terug willen zien. Het zal niet makkelijk worden om na zijn blessure terug te komen op zijn enorm hoge niveau, maar ik hoop dat het lukt", aldus Amos tijdens een persconferentie donderdagavond.

Ook Aman ziet hem graag snel terug: "Ik heb Rudisha al een tijd niet gezien, want hij was aan het herstellen van wat toch een zware blessure was. Ik wens hem echter een spoedig herstel toe en hoop dat hij snel weer terug is", aldus de Ethiopiër. Aman won in 2013 bij afwezigheid van Rudisha de wereldtitel.

Een aanval op het wereldrecord lijkt er vrijdag niet in te zitten, maar toch is de organisatie van plan om met Amos en Aman voor een zeer snelle tijd te gaan. Het doel is om na 400 meter door te komen in een tijd tussen de 49 en 49,5 seconden, wat hetzelfde is als het recordschema van Rudisha.