De TV-pilots van DC Comics worden tv-series

Peter Breuls

Na het nieuws dat FOX de serie Gotham officieel een plek heeft gegeven in de programmering van het tv-seizoen 2014-2015 hebben ook de tv-zenders The CW en NBC groen licht gegeven voor tv-series gebaseerd op DC Comics. Hiermee heeft DC, naast het derde seizoen van Arrow, straks drie nieuwe series op televisie.

De eerste en meest bekende is The Flash, een spin-off van Arrow die na twee inleidende afleveringen in die serie een 'backdoor pilot' zou krijgen (in de vorm van een derde Arrow-aflevering waarin de oorsprong van de Flash zou worden getoond), maar die alsnog direct als serie werd ontwikkeld. In de serie speelt Grant Gustin de rol van Barry Allen, het personage dat in Arrow werd geraakt bij de explosie van een deeltjesversneller. Zoals te zien zal zijn in The Flash (ook op The CW) geeft hem dit een superkracht: hij kan enorm snel bewegen.

Grant Gustin als Barry Allen/The Flash
Grant Gustin als Barry Allen/The Flash

De tweede serie is de voor NBC ontwikkelde verfilming van Constantine, waarvan we enige tijd geleden al enkele details postten. De serie vertelt over John Constantine en hoe hij jaagt op demonen en het moet opnemen tegen occulte krachten. Deze rol werd al eerder in een film gespeeld door Keanu Reeves, maar zal hier worden vertolkt door Matt Ryan.

De laatste in het DC-kwartet is iZombie, gebaseerd op de gelijknamige DC Comics Vertigo-comic die eveneens zal worden uitgezonden op The CW. De serie vertelt over een studente in medicijnen (gespeeld door Rose McIver) die een zombie is geworden en een baan neemt bij een lijkschouwer, om toegang te krijgen tot de hersenen van recent overleden personen en zo zichzelf te kunnen voeden. Maar bij elke keer dat ze iemands hersenen eet, krijgt ze hun herinneringen binnen. Om de stemmen in haar hoofd te stillen gebruikt ze de herinneringen om de moorden op te lossen.

Met de keuze om iZombie en Constantine tot een serie te ontwikkelen heeft DC Comics een meer donkere tak van de comics-wereld naar de televisie gebracht. Tegelijk is een serie over iemand "die snel kan rennen" mogelijk een lichtgewicht qua serie, hoewel de makers met Arrow hebben bewezen een goede toon te kunnen bewaren. Het is nog niet bekend wanneer de series starten, maar de verwachting is ergens rond september of daarna.