Agents of S.H.I.E.L.D. krijgt tweede seizoen, Agent Carter naar televisie

Peter Breuls

Het televisie-avontuur van het Marvel Cinematic Universe gaat nog een jaar langer door. TV-zender ABC, net als Marvel zelf onderdeel van Disney, heeft Agents of S.H.I.E.L.D. een tweede seizoen gegeven.

De vernieuwing van de serie komt een kleine week voordat de seizoensfinale wordt uitgezonden. De door Joss Whedon en anderen bedachte serie haakte in het eerste seizoen een aantal keer in op evenementen uit de laatste vier Marvel-bioscoopfilms, waaronder en meest opvallend een verhaallijn die direct samenhing met die van Captain America: The Winter Soldier. Deze verhaallijn komt vermoedelijk komende week tot een einde.

Naast S.H.I.E.L.D. zal volgend seizoen ook Agent Carter op televisie te zien zijn. De serie vertelt over agent Peggy Carter, werkzaam bij de S.S.R., de voorloper van S.H.I.E.L.D. Agent Carter begon als een Marvel One-Shot bij de blu-ray release van Iron Man 3. De populariteit van Peggy Carter, door Hayley Atwell voor het eerst gespeeld in Captain America: The First Avenger en momenteel nog te zien in The Winter Soldier, leidde bij fans en critici al tot de hoop dat het niet bij de One-Shot zou blijven.

Agent Carter: Hayley Atwell
Agent Carter: Hayley Atwell

Marvel is overigens niet de enige producent die komend seizoen nog voor ABC aan de slag mag blijven. De tv-zender heeft ook Castle, Resurrection, Modern Family, Scandal, Greys Anatomy, Once Upon a Time, Revenge en The Goldbergs een nieuw seizoen gegeven.