Dordrecht en Excelsior dichtbij derde ronde

Frank (franklop)

FC Dordrecht en Excelsior hebben donderdag belangrijke overwinningen geboekt in de strijd om promotie naar de Eredivisie. Dordrecht won in de tweede ronde van de play-offs met 3-1 op bezoek bij VVV-Venlo. Excelsior versloeg Den Bosch in Brabant met 3-1. De returns worden zondag gespeeld.

Dordrecht kwam via Paul Gladon na twintig minuten op voorsprong in Venlo. Na een treffer van Randy Wolters elf minuten na rust beslisten Javier Vet en Jessy Mayele het treffen in de laatste zes minuten in Dordrechts voordeel.

Voor Den Bosch begon de avond uitstekend. De Brabanders kwamen door een treffer van Erik Quekel na veertien minuten op 1-0. Een rode kaart voor Tim Hofstede leidde een minuut voor rust de neergang van Den Bosch in. Excelsior profiteerde na de thee en vond via Rick Kruys, Sander Fischer en Kevin Vermeulen het net.

Mocht Excelsior in eigen huis geen fout maken tegen Den Bosch dan treffen de Rotterdammers RKC Waalwijk of De Graafschap in de derde ronde. RKC won het eerste duel in Doetinchem donderdag met 1-0. Als Dordrecht thuis niet de mist ingaat tegen VVV komt de ploeg de winnaar van het treffen tussen Sparta Rotterdam en N.E.C. tegen. De eerste wedstrijd tussen die twee teams werd donderdag gestaakt wegens hevige regenval.