Zestien arrestaties bij hennepactie in zuiden

Redactie

Bij een hennepactie in het zuiden van het land heeft de politie woensdag zestien verdachten aangehouden en veertien kwekerijen opgerold. In totaal zijn 3325 hennepplanten in beslag genomen evenals drie auto's en twee televisies. De actie werd gehouden in de regio Zeeland en Midden- en West-Brabant.

De geruimde kwekerijen bevonden zich onder meer in Bergen op Zoom, Etten-Leur en Berkel-Enschot. De arrestanten zijn volgens de politie bijna allemaal aangehouden vanwege stroomfraude.

De politie houdt geregeld hennepacties door heel Nederland. De aanpak van kwekerijen heeft een hoge prioriteit omdat ze dikwijls stankoverlast veroorzaken. Daarnaast zorgen ze voor brandgevaar, wordt vaak illegaal stroom afgetapt en is er geregeld een link met de georganiseerde misdaad.

In het noorden van het land werd begin maart nog een drugsactie gehouden. Daarbij werd op zestien locaties een inval gedaan en werden tien arrestaties verricht. In totaal werd ruim honderd kilo aan hennep en een ton aan contanten in beslag genomen.