'Heleen Mees vangt bot bij rechter'

Redactie

Heleen Mees kan in Nederland geen civiele rechtszaak aanspannen tegen topman bij Citibank Willem Buiter, die zij jarenlang zou hebben gestalkt. Een federale rechter in de Verenigde Staten heeft een streep gezet door de plannen van de Nederlandse econome, meldt de Amerikaanse krant New York Daily News woensdag.

Mees wilde haar ex-geliefde in Nederland voor de rechter slepen omdat de stalkingszaak haar goede naam en eer in Nederland zwaar zou hebben aangetast. Ook wilde zij documenten in handen krijgen om haar zaak tegen Buiter sterker te maken.

Maar de rechter ging hier niet in mee. Advocaten van de Citibank-topman stelden dat Mees een loopje met het rechtssysteem nam door Buiter in Nederland aan te klagen.

In maart besloot een Amerikaanse rechter nog de econome niet te vervolgen voor stalking als zij veertien therapiesessies zou volgen en zich het komende jaar niet misdraagt.

De 45-jarige Mees werd in juli vorig jaar in New York gearresteerd op verdenking van stalking, bedreiging en seksuele intimidatie van haar ex-geliefde. Ze zou hem enkele jaren lastig hebben gevallen met duizenden e-mails nadat hij hun affaire had beëindigd. Mees zou seksueel getinte foto's van zichzelf, maar ook afbeeldingen van dode vogels en ernstige verwensingen hebben gestuurd.